Chiar dacă previziunile ANM pentru această iarnă sunt unele pozitive, cu temperaturi normale și precipitații peste medie, este necesar ca înainte de orice deplasare să vă pregătiți mașina astfel încât să evitați orice incident.

Norauto vă pune la dispoziție o serie de sfaturi și produse pentru a nu întâmpina niciun disconfort pe durata acestei perioade. 

Anvelopele de iarnă

Puteți citi AICI cum să alegeți anvelopele de iarnă. Dacă ați folosit anvelopele de iarnă pe timpul verii verificați starea de uzură a acestora pentru a nu vă pune în pericol.

Este important să faceți schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă deoarece acestea își pierd proprietățile de la -7°C, iar mașina va deveni greu de folosit și în totală nesiguranță. Nu uitați să verificați presiunea din pneuri, pentru a asigura o aderență mai bună.

Verificarea bateriei

Bateria, elementul central al trecerii cu bine peste iarnă. Înainte de a porni motorul evitați pornirea altor accesorii ca ștergătoarele, luminile farurilor, luminile din interior, casetofonul, ventilația, deoarece în perioada rece bateria este solicitată de 2-3 ori mai mult la pornire decât vara.

Vă așteptăm în centrele noastre pentru a vă testa în mod gratuit bateria.

Antigelul

Este bine să verificați nivelul antigelului din instalație înainte de intrarea în sezonul rece și să faceți completări dacă este cazul. În cazul în care antigelul este mai vechi de doi ani, este recomandată înlocuirea integrală a acestuia deoarece își pierde din proprietăți și riscați ca mașina să sufere daune serioase.

Lanturi si sosete antiderapante

Este recomandat să aveți un set de lanțuri de zăpadă în autoturism, mai ales atunci când vă deplasați mult, pe timpul iernii. Atunci când carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă sau gheață, trebuie să montați huse antiderapante sau lanțuri de zăpadă pe puntea de tracțiune a autoturismului.

Achiziționați întotdeauna lanțuri de zăpadă sau huse antiderapante compatibile cu autoturismul dumneavoastră!

Ștergătoare

Vizibilitatea este foarte importantă, cu atât mai mult pe timpul iernii. Performanța și fiabilitatea unui ștergător sunt două caracteristici esențiale, întrucât acestea pot salva vieți. Este indicat ca ștergătoarele să fie verificate și schimbate periodic, deoarece o uzura accentuată a acestora poate duce la urme pe parbriz, lucru nedorit de nimeni. Măsurați ștergătoarele originale și achiziționați modele compatibile cu acestea, atât ca prindere cât și ca dimensiune.

Catalog identificare ștergătoare auto

Un alt lucru de care este obligatoriu să țineți cont este lichidul de spălare al parbrizului. Este necesar să eliminați lichidul de spălare de vară și să îl înlocuiți cu unul de iarnă care să reziste la -20°C sau chiar -30°C. În cazul în care nu faceți acest schimb, lichidul de vară va îngheța la temperaturi negative,  lucru ce poate duce chiar la avarii.

Becuri

O iluminare corespunzătoare a autovehiculului este foarte importantă atât pentru siguranța pasagerilor, cât și a celorlalți participanți la trafic. Este foarte important ca sistemul de iluminare al autovehiculului să funcționeze bine, pentru ca vizibilitatea în interiorul și exteriorul autoturismului să fie maximă. Curățați farurile și verificați ca toate luminile să funcționeze normal. Vă recomandăm să schimbați becurile în pereche, la fiecare 2 ani sau 30.000 de km.

Trebuie să verificați specificațiile producătorului auto: este recomandat să nu fie folosite decât becuri și instalații omologate și să nu fie modificat în niciun fel sistemul original de iluminare.

Catalog identificare becuri auto

Luați în considerare și că:

-        Uleiul de motor devine mai vâscos la temperaturi scăzute;

-        Instalația de climatizare este esențială, verificați buna funcționare a dezaburirii lunetei, parbrizului și geamurilor;

-        Este indicat să nu folosiți frâna de mână atunci când este ger, riscați să se blocheze din cauza înghețului;

-        Motoarelor pe benzină le este recomandat să alimenteze cu mai mult carburant (pentru a avea rezervorul mai plin si a evita înghețarea),  în timp ce motoarele diesel au și alternativa de a alimenta cu combustibil aditivat anti-îngheț;

-        Folosește covorașe din cauciuc, pentru a nu uda mocheta originală a mașinii.

Nu uitați de produsele indispensabile iernii: perie de zăpadă, lopată pentru zăpadă, racletă, spray antiîngheț, spray protecție chedere, spray întreținere yale, nisip etc.