Prelucrarea datelor cu caracter personal - Norauto

Despre noi

Cariere

Produse si servicii

Viata la Norauto

Versiune valabilă începând cu 07.12.2018

NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE PE WEBSITE-UL NORAUTO.RO

Apreciem încrederea pe care ne-o acorzi navigând și făcând cumpărături din magazinul operat de noi pe website-ul www.norauto.ro („Magazinul Online”), sau interacționând cu noi pe alte website-uri operate de Norauto, unde ești direcționat din Magazinul Online, sau orice alt website operat/administrat de Norauto, așa cum îți vom indica  în unele cazuri (fiecare dintre website-ul norauto.ro și alte website-uri operate de noi sunt denumite în continuare “Website-ul”).

Ne luăm și noi, față de tine, angajamentul de a-ți respecta viața privată, drepturile și libertățile. Pentru că tratăm cu seriozitate și responsabilitate protecția datelor cu caracter personal, ne asumăm că vom prelucra datele tale în mod onest și transparent pentru tine, în conformitate cu cerințele cadrului stabilit de legislația privind protecția datelor cu caracter personal și a vieții private, inclusiv Regulamentul (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 („Regulamentul”).

Prin acest document, Nota de informare privind prelucrarea datelor personale pe Website-ul norauto.ro („Nota de informare” / dorim să îți aducem la cunoștință următoarele aspecte cu privire la prelucrarea datelor tale personale pe Website și la adresele de website operate de Norauto, la care ajungi prin redirecționare de pe Website:

 •                             Cine suntem
 •                             Ce date prelucrăm despre tine
 •                             Cum colectăm și prelucrăm datele tale
 •                             Cât păstrăm datele tale
 •                             Cu cine partajăm datele tale și dacă le transferăm în afara UE / SEE
 •                             Cum protejăm datele tale
 •                             Care sunt drepturile tale în privința datelor pe care le prelucrăm

Prezenta Notă de informare poate fi modificată sau actualizată oricând prin decizia Norauto. Vom publica pe Website orice astfel de modificări și te vom informa în mod corespunzător. Continuarea utilizării Website-ului ulterior publicării noii versiuni se va realiza conform termenilor Notei de informare actualizate.

CINE SUNTEM

Societatea noastră, NORAUTO ROM SERVICES S.R.L., o societate cu răspundere limitată organizată și funcționând în conformitate cu legile din România, cu sediul social situat în B-dul Iuliu Maniu, nr. 7, et. 1, corp Z, sector 6, București, România, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/15384/2008, identificator unic la nivel european (EUID) ROONRC J40/15384/2008, cod unic de înregistrare 24446621 („Norauto” sau „operator” sau „noi”), este operatorul datelor tale și este entitatea care îți furnizează, prin intermediul Magazinului Online, produse din categoriile: Anvelope, piese si accesorii pentru autovehicule si servicii asociate.

Norauto a numit un Responsabil cu protecția datelor personale. Pentru orice întrebări sa nelămuriri legate de prezenta Notă de informare, de modul în care Norauto prelucrează datele tale sau drepturile tale, ne poți contacta astfel:

 

E-mail: dpo@norauto.ro

Nr. telefon: 0722.180.655

Nr.fax: 0374.200.183

Adresă: B-dul Iuliu Maniu, nr. 7, et. 1, corp Z, sector 6, București, România.

 

Te rugăm să ai în vedere și detaliile referitoare la colectarea și prelucrarea modulelor cookies în Politica de utilizare cookies.

Norauto nu cumpără, nu închiriază și nu dobândește în nici un fel de la un terț baze de date conținând informații personale ale clienților/ utilizatorilor Website-ului.

Ca și politică generală și principiu de bază, Norauto se adresează pe Website exclusiv persoanelor care au cel puțin 18 ani. Norauto nu se adresează utilizatorilor / clienților sub 18 ani.

Nu prelucrăm date personale ale minorilor cu vârstă de peste 14 ani pentru crearea de profiluri de client și/sau pentru transmiterea de mesaje comerciale (marketing  direct).

CE DATE PRELUCRĂM DESPRE TINE

Ce sunt datele personale? Datele cu caracter personal (datele personale) înseamnă orice date sau informații care ne ajută să te putem identifica. Prin anumite date, te putem identifica direct (ex. numele și prenumele tău), alte informații personale sunt mai puțin evidente (ex. preferințele și obiceiurile tale la cumpărături, IP-ul dispozitivului pe care-l folosești pentru a vizita norauto.ro, adresa MAC a computerului sau telefonului tău mobil), dar dacă sunt asociate cu alte elemente, ne ajută să te putem identifica și reprezintă, așadar, date personale.

Politica Norauto este de a colecta și prelucra doar datele de care are strict nevoie ca să îți ofere cea mai plăcută experiență atunci când navighezi pe Website și/sau când faci cumpărături din Magazinul Online. Ca regulă, prelucrăm următoarele categorii de date personale despre tine:

 •                             Nume și prenume
 •                             Adresă de e-mail
 •                             Adresa de livrare
 •                             Numărul de telefon
 •                             Sexul
 •                             Data nașterii
 •                             Date despre autovehiculul tău (când soliciți servicii de service)
 •                             Opinii pe care ni le furnizezi prin utilizarea plug-inului de conectare Facebook
 •                             Informații despre produsele și serviciile achiziționate de la noi
 •                             Gradul de utilizare și activitățile tale pe platforma Magazinului Online
 •                             Interese și preferințe;

Tabelul următor prezintă exact datele cu caracter personal (sau, pe scurt, „datele” „datele personale” sau “informațiile personale”) pe care Norauto le colectează direct de la tine, care rezultă din interacțiunea cu tine și pe care noi sau colaboratorii noștri le urmărim pentru a ne onora obligațiile față de tine la vânzarea și livrarea produselor pe care le achiziționezi, sau pentru a-ți trimite/afișa oferte comerciale (marketing direct) sau atunci când navighezi pe Internet sau pe Website, sau atunci când utilizezi diverse dispozitive pentru navigare (tabletă, telefon mobil sau computer).

CUM COLECTĂM ȘI PRELUCRĂM DATELE TALE?

Norauto prelucrează datele tale pentru a da curs comenzilor pe care le efectuezi în Magazinul Online, fie că ești deținător al unui cont pe Website, fie printr-o comandă rapidă (ex. livrarea produselor achiziționate, efectuarea activității de service asupra autovehiculului tău, etc.), pentru a onora comenzile plasate telefonic la numărul indicat în Magazinul Online, pentru îmbunătățirea experienței tale de navigare pe fiecare Website, pentru oferirea de asistență și suport atunci când utilizezi Website-ul/contul de client de pe Website/Magazinul Online.

Am detaliat în tabelul de mai jos modul în care prelucrăm datele tale, scopurile și temeiul juridic (baza legală) al activităților prin care prelucrăm datele tale.

Cum colectăm/prelucrăm datele tale?

Ce date colectăm și în ce mod le prelucrăm?

Care este temeiul juridic al prelucrării datelor?

Date pe care ni le furnizezi direct

Crearea contului tău de utilizator în Magazinul OnlineÎți putem crea un cont de utilizator în Magazinul Norauto.ro doar dacă ne oferi obligatoriu următoarele date personale:

 •                             nume, prenume;
 •                             e-mail, și
 •                             număr de telefon mobil
 •                             adresă (inclusiv localitate, județ și țara).

Avem nevoie de datele obligatorii pentru a ne putea onora obligațiile față de tine, provenind din plasarea unei comenzi prin intermediul Magazinului Online.

Aceleași date sunt colectate și prelucrate de Norauto în cazul în care acționezi în calitate de reprezentant al unui client persoană juridică.

Executarea contractului

Efectuarea de cumpărături din Magazinul Online / prin comandă telefonică

Poți efectua cumpărături din Magazinul Online, atât când ți-ai creat un cont de client, cât și atunci când, deși nu ai un cont de client sau nu îți creezi unul nou, încarci unele produse în coșul de cumpărături din Magazinul Online, iar ulterior plasezi o comandă rapidă (prin utilizarea formularului de pe Website).

 •                             De fiecare dată când lansezi o comandă în Magazinul Online, vom colecta și prelucra obligatoriu următoarele date:
 •                             adresa de e-mail
 •                             nume și prenume;
 •                             adresă de livrare;
 •                             număr de telefon mobil.

Opțional ne poți furniza data nașterii și compania pe care o reprezinți (dacă efectuezi achiziții în numele și pe seama unei companii).

Avem nevoie de datele obligatorii pentru a ne putea onora obligațiile față de tine, provenind din plasarea unei comenzi prin intermediul Magazinului Online (ex. emitere factură, organizare livrare, etc.).

 •                             Când efectuezi o comandă telefonică la numărul indicat pe Website, vom prelucra următoarele date pentru a ne onora obligațiile aferente:
 •                             adresa de e-mail
 •                             nume și prenume;
 •                             adresă de livrare;
 •                             număr de telefon mobil. •                             Când ne contactezi pe Website, când confirmăm comanda ta/ pentru a te informa cu privire la situația comenzii/livrării tale (inclusiv când ne contactezi prin formularul disponibil pe Website), vom prelucra, după caz:
 •                             numele și prenumele
 •                             adresa de e-mail
 •                             datele din documentele pe care ni le atașezi (ex. datele din comandă).

Nu solicităm și nu prelucrăm date speciale cu caracter personal. În cazul în care ne trimiți din propria inițiativă astfel de date sau alte date personale decât cele solicitate de noi strict necesar (ex. prin încărcarea de fișiere în secțiunea asistență / contact de pe Website), vom elimina/șterge orice astfel de date/documente de îndată ce le identificăm, și nu le vom reține.

Executarea contractului

Pentru a-ți putea onora comenzile, a-ți acorda asistență în privința achizițiilor, a-ți livra produsele la adresa indicată sau, după caz, a da curs unei solicitări de retur produse achiziționate de la noi.

Retur produse

Operatorul asigură preluarea returului produselor achiziționate, termenilor și condițiilor de pe Website, și prelucrează în acest scop (inclusiv prin întocmirea documentației aferente, precum factură storno, formular/proces-verbal retur), următoarele tale date:

 •                             nume și prenume;
 •                             număr telefon mobil;

semnătura ta.

Executarea contractului

Îndeplinirea responsabilităților noastre aferent executării contractului

Restituirea plății în caz de retur de produs/ anulare comandă

 •                             În cazul unor retururi/ anulării comenzii colectăm și prelucrăm:
 •                             IBAN-ul și banca la care ai deschis contul bancar,

pentru a-ți restitui sumele achitate pentru produsele returnate/ comenzile anulate.

Executarea contractului

Pentru a asigura suportul necesar procesării de către partenerii noștri autorizați să intermedieze plata produselor comandate de tine

Livrarea produselor către tine

 •                             Îți livrăm produsele la adresa indicată de tine, prin curierii cu care colaborăm, cu care partajăm strict datele necesare livrării produselor:
 •                             nume, prenume;
 •                             adresa de livrare;
 •                             telefon;
 •                             valoarea sumei plătibilă cu ramburs (după caz).

Executarea contractului

Îndeplinirea obligațiilor noastre de gestionarea și livrarea a produselor către client în condițiile și timpii agreați

Asistență și suport clienți

 •                             Pentru a-ți putea asigura suportul cu privire la contul tău de client de pe Website/comenzile pe care le lansezi în Magazinul Online (inclusiv asigurare garanție pentru produse)/ cu privire la solicitarea unui Card de Fidelitate Norauto, te vom identifica prin confirmarea:
 •                             numelui și prenumelui;
 •                             adresei de e-mail și numărului tău de telefon;
 •                             ID-ului Cardului de Fidelitate (după caz).

 •                             Cu acordul tău prealabil, vom putea prelucra vocea ta din înregistrările convorbirilor telefonice cu tine.

 •                             Aceleași date le vom prelucra și în vederea soluționării reclamațiilor tale.  

Executarea contractului

Îndeplinirea responsabilităților/ activităților noastre în perioada de executare a contractului

Cardul de Fidelitate Norauto

 •                             La solicitarea pe care o faci prin completarea formularului de eliberare a Cardului de Fidelitate Norauto, prin Website, conform termenilor și condițiilor aferente, îți eliberăm Cardul de Fidelitate Norauto.

Datele pe care le colectăm de la tine prin formularul aferent eliberării Cardului de Fidelitate Norauto sunt în mod obligatoriu (fără furnizarea lor nu putem elibera un card unic pentru tine):

 •                             Nume și prenume;
 •                             Adresa completă (inclusiv țara, orașul, codul poștal);
 •                             Adresa de e-mail;
 •                             Numărul de telefon mobil.
 •                             Data nașterii tale
 •                             Optional, ne poti furniza numărul de telefon fix, categoria socio-profesională.

 •                             Îți vom aloca un Card de Fidelitate conform termenilor și condițiilor aferente.
 •                             Uneori îți vom solicita prezentarea actului de identitate, pentru a putea verifica că ești titularul Cardului de Fidelitate Norauto menționat. Nu îți vom efectua/păstra copii/poze de pe actul de identitate.

Executarea contractului / Interes legitim

(exercitarea obligațiilor și drepturilor aferente programului de fidelitate)

Logarea în pagina de Blog (News) pentru a face comentarii, cu contul de client de pe o rețea de socializare

 •                             Îți oferim opțiunea de a face comentarii în secțiunea Blog (News) de pe Website, prin conectarea în contul tău existent de Facebook, Google sau Twitter (conectare prin rețele socializare). Pentru conectare, ești redirecționat pe pagina rețelei tale sociale (Facebook, Google sau Twitter), unde te poți loga cu datele tale de utilizator. În urma conectării, Facebook Inc., Google Inc., respectiv Twitter Inc. ne transmit în mod automat informațiile vizibile pe care le-ați setat în conturile dvs. de utilizator al rețelei respective:

 •                             În plus, operatorul serviciului de rețea socială primește informații despre conectarea respectivului cont la pagina noastră. Noi stocăm și utilizăm aceste date transmise de Facebook, Google sau Twitter pentru a-ți permite să faci comentarii pe Website.

 

Campanii promoționale, concursuri, promoții sau tombole

 •                             Pentru concursurile online derulate pe Website-ul norauto.ro colectăm următoarele date: numele si prenumele.

Consimțământ

În scopul participării tale la concursurile organizate de Norauto și acordării premiilor

Solicitare online  programare service auto

 •                             În cazul în care programezi o vizită la service-ul (centrul) nostru auto, colectăm și prelucrăm următoarele date:
 •                             Nume și prenume;
 •                             E-mai și telefon mobil;
 •                             Număr înmatriculare, marca autovehiculului, an fabricație, serie caroserie.

Executarea contractului

Efectuarea formalităților prealabile necesare încheierii contractului de service auto

Evaluare satisfacție clienți

 •                             Folosim adresa ta de e-mail pentru a-ți trimite chestionare pentru evaluarea satisfacției tale de client Norauto, în vederea îmbunătățirii serviciilor noastre.

Interesul legitim al Norauto

Secțiunea Cariere

 •                             Dacă accesezi secțiunea Cariere de pe Website și dorești să faci parte din echipa Norauto, furnizându-ne în acest scop CV-ul tău (fie că este vorba de anumit loc de muncă vacant în cadrul Narauto la acel moment, fie că decizi totuși să ne furnizezi CV-ul tău în eventualitatea în care un loc de muncă devine activ), aspectele necesare pentru informarea ta despre prelucrarea datelor în acest scop specific sunt prevăzute în Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale candidaților, disponibilă atât la secțiunea Cariere de pe Website.

Consimțământ

În scopul includerii în procedura de selecție candidați pentru locuri de muncă vacante la Norauto și/sau pentru păstrarea în baza de date a candidaților pentru locuri de muncă viitoare în cadrul Norauto

Marketing direct

 •                             Cu acordul tău prealabil, vom utiliza adresa ta de e-mail pentru a-ți transmite comunicări comerciale despre produsele și/sau serviciile Norauto (newslettere).

Consimțământul tău

Îți poți retrage oricând acest consimțământ, prin click pe butonul de dezabonare din fiecare newsletter, sau prin următorul mecanism: email pe adresa dpo@norauto.ro

Vezi mai jos secțiunea „Drepturile și opțiunile tale” pentru detalii.

Date pe care le colectăm automat

 

 

 

Mentenanța și securizarea website-ului Magazinul  Online

 •                             Utilizăm următorii identificatori online pentru mentenanța și securizarea website-ului Magazinului Online:
 •                             Adresa IP;
 •                             Adresa MAC;
 •                             Browser-ul de internet pe care îl utilizezi și  versiunea sistemului de operare al dispozitivului cu care te conectezi;
 •                             Date de protocol HTTP/HTTPS.

Mai exact, prelucrăm datele tale pentru:

 •                             a asigura buna funcționare a website-ului, respectiv:
 •                             afișarea corectă a conținutului website-ului Magazinului Online;
 •                             reținerea datelor tale de autentificare (atunci când ne soliciți);
 •                             îmbunătățirea website-ului Magazinului Online;
 •                             parametrarea dispozitivului de pe care te conectezi/autentifici la cerințele Website-ului Magazinului Online.

 •                             a asigura securitatea Website-ului și a te asigura că te protejăm împotriva fraudei sau breșelor de securitate IT cu privire la Magazinul Online.

 •                             identificarea și remedierea defecțiunilor care împiedică utilizarea Website-ului sau contului tău de client de pe Website.

Interes legitim

Pentru menținerea, parametrarea și securizarea website-ului Magazinului Online

Audit și raportări

Prelucrăm datele tale pentru auditarea financiară anuală a societății noastre, precum și pentru depunerea declarațiilor fiscale și contabile la autoritățile fiscale.

Cerințe prevederi legale

Pentru conformarea cu obligațiile legale impuse de prevederile legale aplicabile în materie fiscală și contabilă

Apărarea drepturilor în justiție

Vom prelucra datele tale necesare conform legii pentru formularea de întâmpinări, concluzii scrise, cereri și documente specifice, atunci când ne apărăm drepturile în justiție pentru recuperarea unor sume datorate, sau când ne protejăm interesele împotriva unor pretenții/ reclamații nejustificate.

Interes legitim

Exercitarea oricăror apărări/ drepturi în fața instanțelor de judecată, sau autorităților sau instituțiilor publice / de control

Proceduri și investigații ale autorităților și/sau organelor judiciare

Conform legii, în situații excepționale, vom furniza autorităților și instituțiilor competente, în cadrul unor proceduri/investigații formale ori a altor demersuri prevăzute de lege, conform procedurii prevăzute de lege, următoarele tale date: nume, prenume, adresă, e-mail, telefon.

Obligații legale

Pentru conformarea cu obligații legale specifice impuse de prevederile legale aplicabile în materie privind protecția împotriva fraudei, spălării banilor și terorismului.

Date pe care le colectăm din alte surse

Navigare rețele sociale

Dacă ne dai like pe pagina de Facebook a Norauto, vom primi aceste date fără a le utiliza altfel decât pentru a putea comunica cu tine.

Consimțământul tău

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE TALE?

Norauto prelucrează datele tale pentru perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate, și conform politicilor noastre de retenție a datelor personale. În anumite cazuri, unele prevederi legale ne pot impune sau permite păstrarea datelor pentru o perioadă mai îndelungată.

Perioada de păstrare a datelor tale depinde în principal de următoarele:

 •                             pentru ce perioadă avem nevoie de datele tale pentru a-ți oferi produsele achiziționate și a ne îndeplini obligațiile față de tine, precum și pentru realizarea scopurilor menționate mai sus în Nota de informare;
 •                             dacă ai un cont de client deschis pe website-ul Magazinului Online.
 •                             obligațiile legale sau contractuale ne impun păstrarea datelor tale pentru o anumită perioadă de timp (de exemplu perioadele prescrise de lege pentru apărarea drepturilor noastre in justiție);
 •                             dacă ți-ai exprimat consimțământul pentru prelucrarea datelor pentru o perioadă mai mare, vom menține datele pe toată această perioadă, cu excepția cazului în care îți retragi între timp consimțământul.

Vom păstra datele tale doar atât timp cât deții un cont de client și/sau continui să faci cumpărături în Magazinul Online. În acest caz vom păstra datele tale cât timp acest cont de client este activ, dar nu mai mult de 3 (trei) ani de la data ultimei autentificări în cont sau ultimei comenzi în Magazinul Online (fără autentificare în cont); te vom notifica înainte de a închide contul tău de client și a șterge toate datele asociate acestui cont de client. Dacă îți dezactivezi contul de client din Magazinul Online, datele asociate contului tău de client vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai poți fi identificat în sistemele noastre de evidență a datelor, exceptând cazul în care suntem obligați să ținem datele tale pentru o perioadă mai lungă, în baza legii sau interesului nostru legitim.

Dacă nu efectuezi nicio tranzacție pentru care să folosești Cardul de Fidelitate pentru o perioadă de 12 luni, nu îți vom închide Cardul de Fidelitate (dar vei pierde punctele acumulate); la dezactivarea Cardului de Fidelitate conform termenilor Cardului de Fidelitate, datele asociate Cardului tău de Fidelitate vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai poți fi identificat în sistemele noastre de evidență a Cardurilor de Fidelitate, exceptând cazul în care suntem obligați să ținem datele tale pentru o perioadă mai lungă, în baza legii sau interesului nostru legitim.

Vom păstra datele tale aferente Programului de Fidelitate pe durata cât Cardul este activ, atât timp cât îl utilizați și nu solicitați ștergerea din Program (dezactivarea Cardului); la dezactivarea Cardului de Fidelitate conform termenilor Cardului de Fidelitate, datele asociate Cardului tău de Fidelitate vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai poți fi identificat în sistemele noastre de evidență a Cardurilor de Fidelitate, exceptând cazul în care suntem obligați să ținem datele tale pentru o perioadă mai lungă, în baza legii sau interesului nostru legitim.

În acest fel îți vom asigura controlul deplin asupra datelor tale personale. Vom colecta și prelucra din nou datele tale dacă ni le vei oferi din nou în website-ul Magazinului Online, respectiv prin solicitarea unui Card de Fidelitate.

Pentru scopurile pentru care ne-ai oferit consimțământul la prelucrarea datelor, evidențiate în tabelul de mai sus, vom prelucra datele tale cu privire la respectivul scop până când îți retragi consimțământul privind prelucrarea în scopul respectiv, cu excepția cazului în care suntem obligați să menținem aceste date pentru o perioadă mai lungă potrivit legii, pentru raportări la autoritățile publice, sau pentru a ne apăra drepturile în justiție.

* Consimțământ – va însemna acordul tău liber, specific, și informat  prin care accepți fără dubiu ca datele tale să fie prelucrate de către noi în scopul pentru care îți dai acordul. În Magazinul Online îți poți exprima consimțământul prin acțiunea ta de a bifa căsuța relevantă asociată scopului și mijlocului de prelucrare precizat în prezenta Notă de informare.

CU CINE PARTAJĂM DATELE TALE?

Putem trimite datele tale companiilor din Grupul Norauto din UE/SEE, care le prelucrează pentru derularea unor operațiuni care vizează organizarea Grupului și strategia de afaceri a Grupului Norauto (de ex. partajăm situația cardurilor de fidelitate active, partajăm resurse de gestionare date), precum și politica comună privind comercializarea produselor (de ex. elementele mărcii Norauto).

Datele tale personale pot fi transmise către și pot fi prelucrate de partenerii noștri de încredere pentru a-ți furniza produsele achiziționate. Selectăm foarte atent partenerii și furnizorii care efectuează, în numele nostru, operațiuni suport activității noastre. Împărtășim cu aceștia doar datele personale necesare realizării activităților specifice pe care le încredințăm acestora.

Atunci când externalizăm anumite activități către partenerii noștri de încredere, depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne verifica în prealabil dacă aceștia asigură protecția datelor tale, prin măsuri stricte de securitate a datelor, și vom încheia cu fiecare documentație specifică privind prelucrarea datelor.

Mai exact, transmitem unele date către terțe părți (furnizorii și partenerii noștri) pentru realizarea funcțiilor și serviciilor necesare operării activităților Magazinului Online, cum ar fi:

 •                             furnizorul care ne asigură servicii de stocare a datelor pe servere externe, situat în România;
 •                             furnizorul platformei de gestionare a operațiunilor aferente comenzilor online;
 •                             furnizorii produselor, care asigură garanția produselor conform termenilor de garanție;
 •                             furnizorul platformei de gestionare a newsletter-elor;
 •                             furnizori ai unor produse speciale comandate de clienți;
 •                             curieri terți autorizați de noi să livreze produsele cumpărate de tine (ex. Fan Courier);
 •                             furnizorul platformei de gestionare a programului de loialitate aferent Cardurilor de Fidelitate, situat în Franța.

Transmiterea datelor către autorități și instituții publice sau organe judiciare

Suntem obligați prin legislația specifică care reglementează activitatea service-urilor (centrelor) auto să păstrăm evidența anumitor operațiuni efectuate și/sau a rezultatelor verificărilor efectuate asupra autoturismelor în privința cărora asigurăm servicii specifice de service auto. Astfel, suntem obligați să completăm registre specifice solicitate prin această legislație (ex. registrul inspecții finale), precum și să punem la dispoziție/să transmitem către anumite autorități (ex. Poliția Română, Registrul Auto Român, etc.) evidențele operațiunilor efectuate în anumite circumstanțe (ex. controale derulate conform legislației.

Putem transmite unele din datele tale personale autorităților sau instituțiilor publice competente, atunci când acest ne impune legea (de ex. investigarea fraudelor; prevenirea spălării banilor; depunerea declarațiilor, situațiilor financiare la autoritățile fiscale etc.), sau putem transmite aceste date către instanțele judiciare atunci când ne apărăm în justiție, sau în fața altor autorități publice.

Accesul auditorilor și consultanților

Dacă vom decide în viitor să înstrăinăm acțiunile sau afacerea Norauto vom oferi acces sau transmite auditorilor și consultanților potențiali(ilor) cumpărători datele clienților noștri pentru efectuarea auditului necesar achiziției acțiunilor/ afacerii. Pentru acest scop, ne vom asigura că orice potențial cumpărător va urmări și implementa masurile de securitate necesare pentru protecția datelor tale, și se va semna în prealabil un contract de prelucrare a datelor pentru scopul tranzacției.

CÂND TRANSFERĂM DATELE TALE ÎN AFARA SPAȚIULUI UNIUNII EUROPENE SAU SEE?

Ca și regulă datele tale nu sunt transferate/stocate într-o țară situată în afara Uniunii Europene sau Spațiului Economic European („SEE”).

Totuși, unele date pot fi transferate către partenerii noștri care ne ajută să operăm activitățile Magazinului Online și sunt situați în afara spațiului Uniunii Europene. Însă, cu fiecare dintre acești parteneri am depus eforturi rezonabile pentru a ne asigura că există măsuri adecvate de protecție a datelor.

Daca vom transfera datele tale și către alți parteneri/ furnizori ai Norauto situați în state care nu asigură un nivel adecvat de protecție a datelor transmise, ne angajăm să luăm toate măsurile necesare pentru a ne asigura că respectivii parteneri/furnizori respectă termenii și condițiile stabilite în această Politică. Aceste măsuri pot include în plus implementarea unor standarde de protecție a datelor (de ex. ISO 27001), a unor clauzele contractuale standard adoptate de Comisia Uniunii Europene, precum și a unor sisteme de control direct al acestor mecanisme.

CUM ASIGURĂM SECURITATEA DATELOR TALE?

Norauto asigură măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru colectarea, prelucrarea și păstrarea datelor în siguranță, inclusiv împotriva accesului neautorizat, al utilizării neautorizate a datelor, sau distrugerii, pierderii sau alterării datelor. Ne angajăm să păstrăm datele tale personale în siguranță și luăm toate măsurile de protecție rezonabile pentru a face acest lucru.

Implementăm procese sistematice de instruire a persoanelor responsabile de securitatea IT și de monitorizare și audit al securității sistemelor și infrastructuri IT conform politicilor interne ale Norauto.

În plus, depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura că și partenerii noștri de încredere gestionează măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru prelucrarea datelor pe care le împărtășim cu aceștia, inclusiv prin contractele încheiate cu aceștia.

CE DREPTURI ȘI OPȚIUNI AI CU PRIVIRE LA DATELE TALE?

Dorim să ne asigurăm că în orice moment ai controlul deplin asupra datelor tale și că îți poți exercita efectiv drepturile și opțiunile pe care le ai potrivit Regulamentului.

Ai următoarele posibilități bazate pe tehnologiile/mediile pe care le ai la dispoziție:

 •                             poți gestiona din contul de client accesarea, editarea/rectificarea și ștergerea directă a unor datele disponibile în contul tău de client din Magazinul Online;
 •                             vei putea șterge cookie-urile sau istoricul navigărilor din setările website-ului Magazinului Online; în plus, poți alege să modifici setările browser-ului pe care îl folosește dispozitivul tău, astfel încât să restricționezi urmărirea de către cookie-uri a comportamentului tău în Magazinul Online (totuși, aceste restricționări îți pot afecta experiența de navigare în Magazinul Online);
 •                             platformele social media și motoarele de căutare (de ex. Google sau Facebook) îți oferă posibilitatea de a gestiona diverse opțiuni privind modul în care alegi să îți prelucreze datele.

Totodată, în calitate de persoană vizată, ai drepturile descrise mai jos cu privire la datele tale personale. Înainte de a da curs oricărei solicitări privind drepturile tale, ne vom asigura că ești titularul datelor cu privire la care alegi să îți exerciți aceste drepturi, iar pentru acest scop îți putem solicita unele informații/ date pentru a verifica identitatea ta, sau putem solicita mai multe detalii despre solicitarea ta. Corespondența pe care o vom purta cu tine o vom putea păstra pentru a asigura că ținem evidența solicitărilor și a răspunsurilor privind drepturile tale. Vom încerca să răspundem fără întârziere solicitărilor Utilizatorilor și nu mai târziu de 30 (treizeci) de zile calendaristice (sau într-un alt termen rezonabil, în condițiile Regulamentului UE 2016/679).

 •                             Dreptul de a fi informat. Ai dreptul de a primi informații clare, transparente, ușor de înțeles și ușor accesibile cu privire la modul în care prelucrăm datele tale, inclusiv detalii privind drepturile tale, în calitate de persoană vizată. Aceste informații despre datele, scopul și modul în care noi prelucrăm datele tale sunt incluse și în această Notă de informare.

 

 •                             Dreptul de acces la date. Ai dreptul de a accesa datele pe care le prelucrăm despre tine; nu îți vom percepe niciun fel de taxă la primele furnizări de date. Dacă vei avea nevoie de copii ale datelor deja furnizate, vom putea să îți percepem o taxă rezonabilă ținând cont de costurile administrative de furnizare a datelor. Vom avea dreptul de a refuza cererile excesive sau repetate și/sau nejustificate.

Pentru a-ți exercita dreptul de acces, ne poți trimite solicitarea ta prin:

 •                             E-mail: dpo@norauto.ro
 •                             Contul tău de client de pe Website: la secțiunea Contul dvs.

 

 •                             Dreptul la rectificarea datelor. În cazul în care identifici că datele tale pe care le prelucrăm sunt incorecte, incomplete sau inexacte:
 •                             ne poți trimite o solicitarea de rectificare la adresa de e-mail dpo@norauto.ro, sau
 •                             poți rectifica aceste date direct în contul de client de pe Website: la secțiunea Contul dvs.

 

 •                             Dreptul de a te opune marketing-ului direct. Te poți opune oricând și dezabona la comunicările noastre de marketing direct în orice moment. Poți face acest lucru ușor prin a da click pe linkul „dezabonare” în orice e-mail pe care îl vom trimite către tine.

 

Retragerea consimțământului (prin dezabonare sau solicitare scrisă) nu afectează legalitatea prelucrării pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia.

 

 •                             Dreptul de a te opune prelucrării bazate pe interes legitim. Te poți opune în orice moment oricărei prelucrări de date atunci când la o astfel de prelucrare ne bazăm pe interesul nostru legitim. În secțiunea „Care este temeiul juridic al prelucrării datelor?” din tabelul de mai sus poți identifica situațiile în care prelucrarea datelor tale personale se bazează pe interesul legitim al Norauto.

 

Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail: dpo@norauto.ro.

 

 •                             Dreptul de ștergere a datelor (dreptul de a fi uitat). Ai dreptul de a ne solicita ștergerea datelor tale în oricare dintre situațiile următoare: (a) datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care le-am prelucrat anterior; (b) îți retragi consimțământul pe baza căruia am prelucrat datele tale și nu există un alt temei juridic pe care ne putem baza o prelucrare viitoare; (c) te opui prelucrării datelor atunci când prelucrăm datele în scop de marketing direct (inclusiv, profilarea în scop de marketing direct, dacă este cazul), (d) te opui prelucrării datelor bazat pe interesul nostru legitim, și nu putem să demonstrăm că avem motive legitime care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților tale; (f) datele personale sunt prelucrate contrar legii; (g) datele personale trebuie șterse pentru a ne conforma obligațiilor noastre legale.

 

Dreptul de ștergere a datelor nu este un drept absolut. Vom putea respinge solicitarea ta de ștergere a datelor dacă: (i) suntem ținuți să ne conformăm unor obligații legale de a păstra datele; sau (ii) dacă datele ne sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor noastre în justiție.

 

Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail: dpo@norauto.ro.

 •                             Dreptul de a restricționa prelucrarea. Ai dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor tale în una din situațiile descrise mai jos.

 

 1.                           exactitatea datelor este contestată de tine (persoană vizată), pentru o perioadă care ne va permite să verificăm corectitudinea datelor;
 2.                           prelucrarea datelor este ilegală, iar tu (persoana vizată) te opui ștergerii datelor și ne soliciți restricționarea prelucrării acestor date;
 3.                           nu mai avem nevoie de datele tale, dar acestea sunt solicitate de tine (persoana vizată) pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale;
 4.                           tu (persoana vizată) ridici unele obiecții cu privire la prelucrarea datelor bazată pe interese noastre legitime, în temeiul verificării dacă motivele legitime ale operatorului depășesc pe cele ale persoanei vizate (adică ale tale).

Îți poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail: dpo@norauto.ro.

 

 •                             Dreptul de portabilitate. Atunci când prelucrăm datele tale în baza consimțământului sau executării contractului, prin mijloace automate, ai dreptul să ne soliciți transferul datelor tale personale: (a) către tine sau (ii) către un alt operator indicat de tine (în această situație ai opțiunea de a ne solicita transmiterea datelor asociate contului de client către un alt operator de date, de ex. către un operator care administrează un alt website de magazin online). Mai exact, vei putea solicita doar portarea datelor cu caracter personal pe care ni le-ai furnizat direct în mod activ (exceptând orice date derivate sau create/ dezvoltate de Norauto).

 

Poți exercita acest drept prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail: dpo@norauto.ro. Vom analiza solicitarea ta și în cazul soluționării pozitive, vom transmite datele tale solicitate conform celor precizate aici într-un format structurat și care permite reutilizarea datelor (de ex. în format XML, JSON, CSV).

 

 •                             Dreptul de a face plângeri la autoritatea de supraveghere. Ai dreptul să depui orice plângeri în fața A.N.S.P.D.C.P. asupra modului în care noi prelucrăm datele tale personale. Totuși, sperăm că vei decide să discuți mai întâi cu noi, înainte de a depune orice plângeri la A.N.S.P.D.C.P. Protecția datelor tale este foarte importantă pentru noi, și vom lua toate masurile necesare pentru a soluționa orice problemă cu privire la controlul și securitatea datelor tale.

 

De asemenea, te poți adresa cu diverse întrebări și direct către A.N.S.P.D.C.P., autoritatea de supraveghere a protecției datelor din România. Poți găsi unele ghiduri și linii directoare privind drepturile tale pe pagina web a autorității http://www.dataprotection.ro/

 

DEFINIȚII APLICABILE ÎN PREZENTA NOTĂ DE INFORMARE

“Date cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;

„Prelucrare” înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea

„Operator” înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care, singur sau împreună cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; atunci când scopurile și mijloacele prelucrării sunt stabilite prin dreptul Uniunii sau dreptul intern, operatorul sau criteriile specifice pentru desemnarea acestuia pot fi prevăzute în dreptul Uniunii sau în dreptul intern;

„Împuternicit” înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care prelucrează datele cu caracter personal în numele operatorului;

„Crearea de profiluri” înseamnă orice formă de prelucrare automată a datelor cu caracter personal care constă în utilizarea datelor cu caracter personal pentru a evalua anumite aspecte personale referitoare la o persoană fizică, în special pentru a analiza sau prevedea aspecte privind performanța la locul de muncă, situația economică, sănătatea, preferințele personale, interesele, fiabilitatea, comportamentul, locul în care se află persoana fizică respectivă sau deplasările acesteia;

„Destinatar” înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism căreia (căruia) îi sunt divulgate datele cu caracter personal, indiferent dacă este sau nu o parte terță;

„Consimțământ” al persoanei vizate înseamnă orice manifestare de voință liberă, specifică, informată și lipsită de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta acceptă, printr-o declarație sau printr-o acțiune fără echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc să fie prelucrate;

„Regulamentul UE” înseamnă Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

 

ÎNTREBĂRI ȘI SOLICITĂRI PRIVIND PROTECȚIA DATELOR

Norauto îți stă la dispoziție pentru orice nelămuriri, clarificări sau orice detalii de care ai nevoie cu privire la prezenta Notă de informare privind prelucrarea datelor. Ne poți contacta și pentru orice sugestii sau comentarii legate de această Notă de informare, sau modul în care colectăm și utilizăm datele tale, la datele de contact ale Responsabilului cu protecția datelor, ale cărui date sunt precizate mai jos. 

 

Norauto a numit un Responsabil cu protecția datelor pe care îl poți contacta cu privire la orice aspect privind prelucrarea datelor cu caracter personal, la următoarele date de contact:

 

Responsabil cu Protecția Datelor


Adresa: B-dul Iuliu Maniu, nr. 7, et. 1, corp Z, sector 6, București, România

 

Email: dpo@norauto.ro

 

Nr. telefon: 0722.180.655

Nr.fax:0374.200.183

CÂND SE ACTUALIZEAZĂ ACEASTĂ NOTĂ DE INFORMARE

Prezenta Notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal este supusă modificărilor și se completează cu celelalte politici specifice ale Norauto cu privire la prelucrarea datelor personale, respectiv: (a) Politica de prelucrare a datelor prin sisteme CCTV, (b) Politica de prelucrare a datelor în magazinele și centrele Norauto, disponibile pe Website-ul Magazinului Online și în service-urile auto ale Norauto.

 

Pentru a accesa versiunile valabile pana la data de 07.12.2018 dati click aici